Her kitap yazılırken, o alanda yazılmış diğer kitaplardan farklı olduğunu iddia eder. Bu kitabın diğer Hafıza Teknikleri kitaplardan ayrılan en belirgin özelliği; Fonetik alfabe‘sidir. Fonetik alfabe demek: sayıları kelimelere dönüştürmek demektir. Bu 100‘lük bir ana sistem olup öncelikle rakamlar harflerle eşleştirilir. Bu alanda kitap yazmış olan yazarlar 100‘lük fonetik alfabe dışına çıkmamışlardır. Kitapları 30 dile çevrilmiş olan Tony Buzan, Aklına Hükmet" Kitabı‘nda 100‘lük ana sistemini 10000‘e çıkarmıştır.
Elinde tuttuğunuz bu Akıl Sarayınıza Hükmedin kitabı da tek bir sıçramayla 100‘den 10000‘e ulaşan Türkiye‘de ki tek Hafıza Teknikleri kitabıdır. Kitapta verdiği örnekler de Tony Buzan‘dan çok daha fazladır. Dahası Tony Buzan‘dan başlayarak bu alanda kitap yazmış herkesin fonetik alfabesindeki kelimeler birbirinden farklıdır. Örneğin; Tony Buzan‘da 34‘ün karşılığı —mor" iken, Türkiye‘de bu alanda yazılmış kitaplarda: "Mit,nar,çatı,çit..." diye devam eder. Ama Türkiye‘de kime —34" ne diye sorarsanız, herkesteki karşılığı: "İstanbuldur."
Bu kitap, bahsettiğim temel mantaliteden hareket ederek Fonetik Alfabe‘yi; il plaka kodlarını Temel Hafıza Çivileri‘ni çivileyerek oluşturulmuştur. Herkes gibi siz de bu fonetik alfabeyi çok kolay öğreneceğinizden, yakın zamanda bir potansiyel Akıl Sarayınıza Hükmetmeye adayısınız!
Umarım bu kitap sizin de hayatınızı olumlu yönde değiştirir.
Akıl Sarayınıza Hükmedin E-kitabı İndirmek İçin Tıklayın.
Selami DANIŞMANOĞLU
2020